Łakomczuchy strzeżcie się! Przed wami nowy, fantastyczny smak znanego już proteinowego kremu Nutwhey z ALLNUTRITION. Jeśli smakowały wam poprzednie smaki (a jest ich już całkiem sporo!), to ten również powali was na kolana. Tym razem ALLNUTRITION postawiło na pistacje, a dokładniej, białą czekoladę z pistacjami. Nutwhey Pistachio to przepyszny [...]
[...] w żart. Możesz na przykład odpowiedzieć podobnie do: Hej, ty opychasz się całe dnie mięsem, dla ciebie pewno taka sałatka jest czymś nienormalnym. Ja już polubiłam(-em) ten smak i teraz dla mnie to jest normalne. Może też spróbujesz? Jeśli osobą pytającą był na przykład ktoś bliski, być może z rodziny, pytanie w tym stylu mogło wynikać z troski [...]
[...] dodatkami, jak i wytrawnych sałatek, dań mięsnych itp. Dobrą opcją są również naturalne masła orzechowe bez dodatku cukru i olejów. Przyprawy Przyprawy i zioła uwydatniają smak potraw i mogą się przydać, jeśli nie chcesz jeść ciągle tych samych smaków. Niektóre z nich np. kurkuma, pieprz cayenne, rozmaryn, cynamon, imbir i inne zapewniają także [...]
[...] przekąskę do chrupania, być dodatkiem do dań na słodko i do wytrawnych. Awokado Awokado to kolejne bardzo dobre źródło tłuszczu. Ma kremową konsystencję i dość neutralny smak, dlatego może być dodatkiem do różnych past, sałatek itp. Pasuje niemal do wszystkiego. Poza tłuszczem zawiera także witaminę K, która jest potrzebna do wchłaniania [...]
Ogórki to popularne podłużne, chude i zielone "warzywa" ogrodowe. Technicznie rzecz biorąc, są to owoce z tej samej rodziny co arbuzy i dynie, ale większość ludzi uważa je za warzywa. Wynika to przede wszystkim z tego, że nie są słodkie i pasują bardziej do wytrawnych dań. Jak można wykorzystać ogórki w kuchni? Ogórki surowe, tak jak już zostało [...]
[...] da nam znakomity substytut posiłku. Smak Ta cecha powinna znaleźć się tak naprawdę jako druga w kolejności od razu za jakością białka. Oczywistością jest, że jeżeli coś nam smakuje, to zjadamy to chętniej. Gdzie nie spojrzeć, tam producenci odżywek białkowych prześcigają się ze smakami. Dla każdego coś dobrego. Dodatkowym plusem jest to, że są [...]
[...] Kasza gryczana Zwana w dawnych czasach hreczka lub tatarka. Jest bezglutenowa i posiada wiele prozdrowotnych właściwości. Dzielimy ją na prażoną i nieprażoną. Ma specyficzny smak, dlatego nie jest uwielbiana przez wszystkich. Ziarna gryki zawierają aminokwasy egzogenne – lizynę i metioninę charakteryzujące się dużą zawartością biologiczną. Duża [...]
[...] jest tak wiele, że każdy miłośnik tego znanego od tysięcy lat wyrobu znajdzie coś dla siebie. Marka ALLNUTRITION chcąc zaspokoić potrzeby osób, które cenią sobie zarówno smak czekolady, jak i jakość i funkcjonalny charakter łakoci postanowiła stworzyć wyjątkowe czekolady, które zaspokoją najbardziej wymagające kubki smakowe. Kolejna [...]
[...] ilości omega 3. Znajdziemy w nich również minerały, takie jak magnez i cynk, a także przeciwutleniacze chroniące komórki. Nasiona i orzechy zwiększają również walory smakowe dań, dodając chrupkości do sałatek i owsianki. Podsumowanie Nasiona to świetny sposób na dodanie do diety błonnika, roślinnych kwasów omega 3 i minerałów. Nie [...]
Miłośników orzechów w czekoladzie marki ALLNUTRITION czeka nie lada gratka, gdyż do serii Nutlove Whole Nuts dołączyło właśnie, pięć nowych, przepysznych smaków, które podobnie jak pozostałe praliny podbijają rynek dietetycznych łakoci. Wyjątkowość tego produktu polega na połączeniu zdrowych bogatych w białka i nienasycone kwasy tłuszczowe [...]
[...] tkwi ich sukces? Kalorii dodają natomiast wszystkie dodatki, czyli sos, olej (którym np. smarujesz ziemniaki przed pieczeniem, a nie trzeba tego robić) i inne. Przykładowo, ziemniak ugotowany w wodzie będzie pokarmem dietetycznym, ale już placki ziemniaczane smażone na dużej ilości olejów to nie za bardzo. Wybieraj mądrze, delektuj się smakiem!
Istnieje kilka powodów, dla których ludzie unikają albo chociaż ograniczają spożycie pszennego chleba. Do grona tych osób należą m.in. osoby chorujące na celiakię, chorobę autoimmunologiczną, w której organizm reaguje problemami trawiennymi, w odpowiedzi na spożywanie produktów zawierających gluten (takich, jak produkty na bazie pszenicy). [...]
[...] nie było tak łatwe i przyjemne. Nie trzeba już gotować 9-godzinnych bulionów ani jeść ryb z ościami, gdyż sięgnąć można po napój w puszce, który ma unikalny, orzeźwiający smak, a także skład wielokierunkowo odżywiający organizm. Skład napoju kolagenowego Nowy Collagen Drink zawiera aż 10 mg kolagenu Verisol® na 1 ml. Jedna puszka to 3300 mg [...]
Sos sojowy to popularna płynna przyprawa i jeden z najważniejszych składników stosowanych w kuchni azjatyckiej. Dzięki niemu potrawy mają wyjątkowy, orientalny smak. Co kryje się w tym przypominającym Maggi płynie, że jest tak lubiany? Jak powstaje sos sojowy i czy można go spożywać bez obawy o zdrowie? Czy sos sojowy jest zdrowy? Dostarczanie [...]
[...] ważą od 2 do 4 kg, są zatem stosunkowo niewielkie. Mają zwykle okrągły lub lekko owalny kształt, szaro-zieloną skórkę i chrupiący, jasnoczerwony miąższ o oszałamiającym smaku. Orange Crisp No i doszliśmy do kolejnych ciekawych odmian o żółtych i pomarańczowych kolorach. Orange Crisp to arbuz, który z zewnątrz wygląda całkiem zwyczajnie, a w [...]
[...] stanowi wygodną formę uzupełnienia diety. Przydaje się w awaryjnych sytuacjach, które wymagają zjedzenia od nas czegoś na szybko lub jako pewna forma słodkiej przekąski, dostarczająca nam wrażeń smakowych. Co więcej, batony bazujące na czystym WPC, jak i węglowodanach opartych o źródła złożone mogą stanowić one pełnowartościowy dodatek do diety.
[...] Podsumowanie Sushi może być częścią zdrowej diety odchudzającej, o ile jest spożywane umiarkowanie i z uwzględnieniem kaloryczności dodatków i sosów. Wybierając warianty z rybami o niskiej zawartości tłuszczu, unikając nadmiernych ilości sosów oraz omijając smażone dodatki, można cieszyć się smakiem sushi, jednocześnie dbając o linię.
[...] przesłanki ku zastąpieniu mąki pszennej, czy to po prostu chęć zmian w kuchni i wypróbowania nowości, warto wiedzieć, czym zastąpić mąkę pszenną, bez potrzeby rezygnacji ze smaku ulubionych wypieków. Mąka jaglana Mąkę jaglaną uzyskuje się z ziaren prosa bogatego w składniki odżywcze. Można zastąpić nią mąkę pszenną w naleśnikach oraz domowej [...]
[...] urodziły i oddzielono je od cieląt. Zwolennicy diety wegetariańskiej mogą uznać, że jest ona bardziej opłacalna dla ich gospodarstwa domowego, lub po prostu preferują smak pokarmów roślinnych bardziej od niektórych produktów pochodzenia zwierzęcego. Jest wiele odmian diety wegetariańskiej, które dają możliwość doboru produktów, [...]
Bez względu na to, jak bardzo kochasz jedzenie, to kiedy chcesz schudnąć, musisz się nieco ograniczyć. Kiedy jednak pilnujesz się, by jeść mniej, to jednocześnie walczysz z głodem. Co tu zrobić, żeby trzymać się swoich założeń i tak nie cierpieć? Potrzebujesz czegoś, co sprawi, że szybciej i na dłużej poczujesz sytość, czegoś, co poskromi Twój [...]